Ioana Cuzino

Cum te protejezi de energia negativă a oamenilor, din ziua de azi?

Nu toți avem norocul să întâlnim oameni bine intenționați în viață, care să ne ajute să evoluăm, să devenim mai buni. Totuși trebuie să ne descurcăm, să trăim în societate și să interacționăm cu tot felul de oameni. Alături de oameni trăim experiențe, construim amintiri, împărtășim momente plăcute sau mai puțin plăcute.

Lumea nu se învârte în jurul tău!
Oamenii sunt în general egocentrici, au impresia că lumea se învârte în jurul lor, că doar persoana lor contează în primul rând. Mulți dintre ei sunt încrezuți și nici nu au de ce, sunt cu nasul pe sus deși nu au experiență sau dreptate în ceea ce spun.

Totul ține de orgoliu, iar când eul interior este rănit uneori nu se mai poate face nimic. De cele mai multe ori orgoliile fac rău, distrug relații, iar eurile pot răni și cei mai indiferenți oameni.

Despre oamenii extrovertiți

Foarte mulți oameni sunt extrovertiți, iar asta înseamnă că nu ascultă ce spun alte persoane sau oricum fac aceasta cu mare dificultate. Ei sunt mereu preocupați de ceea ce vor ei, nu aud ce spun alții și au tendința de a întrerupe interlocutorul mereu, nu-l lasă să se exprime.

Psihologii au ajuns la concluzia că sunt mulți oameni care deși vorbesc cu alte persoane, nu aud ce spun acelea, pentru că pentru ei contează doar ce spun ei.

Practic, ei sunt concentrați doar pe persoana lor și nu mai dau importanță la ce își doresc alții. Astfel de oameni sunt obositori și pentru a putea construi relații de prietenie cu cei din jur, trebuie să-și impună să fie atenți și la aceștia, să dobândească cum s-ar spune arta conversației.

Sunt momente în care trebuie să nu ții cont de părerea celorlalți!
Probabil ți s-a întâmplat și ție de multe ori ca să începi ceva sau să vrei să faci ceva și să fii descurajat repede.

Sunt oameni (rude, prieteni, părinți) care te descurajează în tot ceea ce vrei să faci și li se par ridicole ideile și inițiativele pe care le ai. Cum să eviți astfel de situații? Este destul de simplu! Pur și simplu nu mai comunici oamenilor din jur ceea ce vrei să faci și îți vezi de proiectele tale. Este clar că ei nu îți sunt de niciun ajutor, ci din contra, nu fac decât să te tragă în jos și să-ți reducă din elan.

Ideea este de fapt să nu lupți împotriva lor, ci să lupi împotriva ta, să ai puterea de a ține pentru tine ceea ce vrei să faci, să te concentrezi pe ceea ce îți dorești.

În viață trebuie să fii motivat, să îți vezi de drumul tău, altfel, dacă spui în stânga și în dreapta tot ceea ce vrei să faci, poți fi interpretat greșit, ca fiind ciudat, că nu iei decizii bune sau care să fie pe placul celorlalți. Scopul tău în viață trebuie să fie clar, și este bine să-l ții secret, pentru a nu fi descurajat de ceilalți oameni.

De regulă când schimbi ceva la tine poate afecta și pe cei din jur, mai ales dacă aceștia nu sunt deschiși la schimbare. Majoritatea oamenilor nu sunt tentați să facă des schimbări și de aceea au deseori prejudecăți când văd că alții au o activitate nouă, sau încearcă să facă lucrurile în alt mod.

Sunt multe persoane care merg pe tradițional, acest stil le oferă siguranță, iar atunci când apar schimbări le pot percepe ca pe ceva rău. De fapt ei caută în acest mod să ducă un stil de viață confortabil și să se protejeze pe ei însuși de ceva, care ar putea veni sau nu din acea schimbare. Probabil se tem de eșec, sau poate pur și simplu percep orice schimbare ca pe un stres.

Toate acestea nu trebuie să descurajeze pe oamenii care vor să se schimbe și care își doresc să trăiască după cum simt sau cred ei că este bine. Fiecare dintre noi trebuie să-și trăiască viața așa cum dorește, să fie liber să ia decizii și să învețe din greșelile sale. Este plăcut să vezi pe cineva care este îngrijorat pentru tine, dar în același timp este foarte frustrant să asculți pe cineva care te contrazice mereu.

Oameni rău intenționați

De multe ori se întâmplă să ai probleme cu mașina și să nu poți face nimic pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt. Pur și simplu te duci dimineața în parcare și o găsești lovită sau zgâriată intenționat, doar așa pentru că unii au avut chef să facă ceva rău, să-și descarce furia și frustrările pe care le-au acumulat în viață, până atunci.

Dacă vrei să te protejezi de oamenii rău intenționați poți folosi un gps tracker pe care îl montezi la mașina ta și astfel poți monitoriza ce se întâmplă în parcare sau în trafic, poți urmări și localiza mașina prin intermediul dispozitivului GPS.

Prin intermediul acestui dispozitiv ai și alte avantaje: ești atenționat când depășești viteza, perimetrul strabilit, numărul de km stabiliți pentru revizie, afli voltajul bateriei, viteza de deplasare, cantitatea de carburant din rezervor, etc.

În viață trebuie să faci ceea ce crezi tu că este bine pentru tine. Din orice experiență vei învăța ceva. Important este să ai curaj, ambiție, să fii motivat. Nu lăsa oamenii din jur să-ți stea în cale, pentru că nu merită! Este viitorul tău și viața ta! Încearcă să fii fericit, și fă asta indiferent ce spune cineva, oricine ar fi!