Ioana Cuzino

Soarta de neconceput pe care a avut-o acest tânăr de 32 de ani după ce și-a donat toată averea celor sărmani

Un tânăr pe nume Ali Banat, milionar ”de profesie” a luat o decizie care a impresionat întreaga comunitate musulmană din care face parte. Și-a donat averea când a aflat o veste tragică.

Ali Banat, lecție de viață uluitoare
Gestul lui Ali a fost făcut în luna ianuarie a anului 2016. Tânărul originar din Australia, de religie musulmană, a înființat o organizație caritabilă.

Acesta avea o avere estimată la 2,1 milioane de dolari. Cu fundația sa a străbătut toată lumea, iar în ultimii 3 ani s-a dedicat exclusiv cauzei musulmanilor în lume și nu numai.

Ceea ce puțini știau la momentul în care Ali și-a donat toată averea este faptul că a decis să facă asta în clipa în care a aflat că are cancer.

Maladia era deja în al patrulea stadiu, iar medicii i-au spus că nu mai sunt multe de făcut pentru recuperare.

Ali a ajuns cu fundația sa pentru a-i ajuta pe frații săi musulmani ceva mai amărâți în țări precum Togo, Ghana și Burkina Faso.

Ali a trăit cu doi ani mai mult decât prevedeau doctorii, iar inevitabilul s-a produs din păcate la începutul acestei luni.

Acesta a plecat la cele veșnice pe 1 iunie 2018 la doar 32 de ani. Înainte să plece la îngeri, Ali a realizat un videoclip care a devenit viral. În filmuleț spunea că boala sa a venit ca un dar și i-a oferit șansa de a se schimba în bine pentru că avea un stil de viață haotic.

Nu s-a gândit niciodată la cei sărmani și cheltuia toți banii pe vicii. Se lăuda deseori cu hainele sale de firme, cu pantofi marca Louis Vuitton și cu un autoturism Ferrari Spider care costa nu mai puțin de 600,000 de dolari.

Exista mai multi oameni care incearca sa schimbe lumea din jur! De exemplu, miliardarul de mai jos ofera cate 1.000 de lire oamenilor de pe strada

Publicatia The Telegraph a realizat un reportaj despre excentricul miliardar poreclit Mr. Lucky.

Barbatul vrea sa ramana anonim. Stim doar ca are in jur de 30 de ani si a facut o avere fabuloasa lucrand la o companie de asigurari.

Realizand ca “a facut mai mult bani decat poate folosi”, el si-a dat demisia anul trecut. Acum, a lansat un proiect inedit.

Intr-o zi, el a dat 10 plicuri cu cate 1.000 de lire sterline oamenilor intalniti pe strada.

“Am vrut sa dau mai departe norocul meu, dar si responsabilitatea. Am ales sa ofer zilnic 1.000 de lire. Tot ce vreau in schimb este ca oamenii pe care ii aleg sa faca un lucru bun cu banii primiti. Le fac o poza si le cer sa completeze un chestionar, cu sperantele lor si cu planurile pe care le au cu acesti bani”.

Intrebat cum stie daca banii oferiti de el vor fi folositi cu adevarat in scopuri nobile, barbatul a declarat ca nu stie si nici nu ar vrea sa verifice. “Las totul la decizia lor. Uneori trebuie sa ai incredere in oameni”.

Miliardarul explica de ce nu doneaza banii direct organizatiilor caritabile: vrea sa implice si alti oameni in binefacerile lui, sa-i ajute sa se bucure atunci cand fac o fapta buna.

Primul “norocos” ales sa primeasca bani a fost o tanara pe care a vazut-o alergand dupa un barbat care isi pierduse iPhone-ul.

Era o femeie din Spania, iar reactia ei a fost emotionanta. La inceput a crezut ca era o gluma filmata cu camera ascunsa, apoi i-a multumit “pentru ca ai crezut in mine”.

O alta tanara pe care barbatul a ales-o dintr-un pub a decis sa doneze banii primiti unei vecine batrane, care avea mari datorii la intretinere si traia de 6 ani fara apa calda. Astfel, datoria femeii a fost platita imediat.

La fel ca ea, toti cei 10 “norocosi” alesi in ziua in care The Telegraph a realizat reportajul au fost responzabili si au facut fapte bune cu banii primiti.